Орешарски е кукла на конци, смята Борисов

Политика

29-08-2013, 14:20

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Станишев изпусна момента да се оттегли елегантно, заяви Първанов

Според лидера на ГЕРБ други хора определят политиката на правителството

Орешарски е кукла на конци и други хора определят политиката на правителството.

Така коментира пред "Фокус" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов твърденията на експрезидента Георги Първанов, затова, че в момента управляват кръгове. Борисов смята, че това е безспорна истина за цялата страна.

"Орешарски е една кукла на конци. Съвсем други хора определят политиката на правителството. Това е много тесен кръг около Моника Йосифова и Станишев, и част от ръководството на ДПС. Това са кръговете, и не случайно и Татяна Дончева го е говорила това преди години", каза бившият премиер.

Борисов определи комунистите като хора, се опитват да прехвърлят "своите кусури, или своите недостатъци, или своите пороци" на другите хора.

"Това е безспорно майсторство при тях", заяви лидерът на ГЕРБ. "Напълно съм съгласен с Първанов, в тази посока. В момента БСП изобщо няма моралното право, тя не е легитимна да прави нито смени, нито каквото и да било. Тя не е първа политическа сила."

Бойко Борисов призова в Стара Загора да бъде свалена от власт неестествената коалиция, която управлява. Заради хакването на Facebook страницата си, той призовава за това през медиите.

"Днес, през Facebook страницата си, щяха да призова всички наши съмишленици – да свалим от власт тази неестествена коалиция. Призовавам всички към мобилизация. Няма българин или мюсюлманин в страната, който да гласува за "Атака” и ДПС, ако те са заедно", каза експремиерът. "Станишев минава от популизма в сферата на наглия популизъм", каза той по повод изказване на лидера на БСП, че ще се намаляват цените на тока и парното, а ще се вдигат пенсиите.
Кликата зад една жена, на тъмно, без Орешарски да разбира това, управлява в момента държавата. Една клика, без да е избрана, взима решенията, каза Бойко Борисов и призова за незабавна оставка на правителството.

Парламентарната група на ГЕРБ ще излъчи свои представители в парламентарните комисии за новия политически сезон, но Борисов, заместник-председателят на партията Цветан Цветанов и бившият министър на културата Вежди Рашидов са взели решение да не участват в нито една от тях.