Няма бизнес среда - няма инвестиции

Политика

16-08-2013, 16:24

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ще създадем дирекция "Фискален контрол", обяви Чобанов

В момента ситуацията е много тежка за обикновения българин

За съжаление, обикновеният българин в последните години живее в ситуация на стагнация и много близка до рецесия. За някои от хората рецесията вече е настъпила, особено за тези, които вече загубиха работните си места.

Това каза финансовият министър Петър Чобанов на брифинг в парламента. Според него основният проблем е, че няма инвестиции, тъй като няма бизнес среда. Тя е разрушена неколкократно.

"Въпросът е по-бързо да възстановим бизнес средата, за да може да се създават работни места и първоначално част от безработните да успеят да намерят своята реализация", обясни министърът.

По повод срещата му с президента, Чобанов подчерта, че домакин е бил държавният глава и "ако беше решил, щеше да даде прессъобщение от нея."

"Срещата беше на четири очи и за мен основният фокус на разговора беше актуализацията на бюджета", каза финансовият министър.
На въпрос дали ще изнесе списък с хора, които имат сделки с офшорни компании, той каза, че не би могъл да знае кога би могло да се получи тази информация.

"Тя минава през НАП, до която теоретично бих могъл да имам достъп, а нямам достъп, тъй като представлява данъчна тайна. Там информация за плащане на данъци и т.н., но тя е данъчна тайна и дори аз не съм я виждал", обясни финансист номер 1.
Според Чобанов твърдението, че вървим по гръцкия сценарий е доста развинтена фантазия.