Взели сме всички мерки, за да няма сблъсъци, твърди Йовчев

Според вътрешния министър засега протестите преминават сравнително спокойно

До момента протестите преминават сравнително спокойно и мирно, надявам се това да остане така.

Това заяви вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред Фокус. Той подчерта, че в столицата има хора, които протестират срещу актуализацията на бюджета и срещу правителството, както има и хора, които са излезли в подкрепа на актуализацията на бюджета и в подкрепа на правителството.

"Взели сме всички необходими мерки, за да осигурим обществения ред и да не допуснем сблъсъци. Ще направим всичко възможно, да не се стига до напрежение между хората. Имаме необходимите сили, създадена е необходимата организация и мисля, че към момента колегите се справят много добре", каза още министърът.

Цветлин Йовчев благодари на гражданите за мирното протичане на протестите и апелира да се въздържат от всякакви действия, които биха могли да провокират насилие или някакво грубо нарушаване на обществения ред.

"Надявам се всичко да мине в рамките на закона, в духа на Конституцията и демократичните ценности, които изповядваме”, каза още вътрешният министър.
В Министерството на вътрешните работи е създаден щаб, който е във връзка с всички институции, които имат отношение по обезпечаване на сигурността и охраната на обществения ред, включително и Столична община.