Днес ни очаква слънчево време, с максимални температури между 28° и 33°

В планинските райони може да превали

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Все още по-значителна ще бъде облачността преди обяд над източните, а след обяд над планинските райони и на отделни места там ще превали краткотрайно. Северозападният вятър ще отслабне, в Източна България ще се ориентира от север-североизток и ще бъде предимно умерен. Максималните температури ще са между 28° и 33°, в София 29°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).
Над Черноморието облачността ще е променлива, преди обяд по-често значителна. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максимални температури – до 26°-28°. Температурата на морската вода е 22°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни в следобедните часове, когато на отделни места ще превали краткотрайно. Вятърът ще е от север, умерен, по високите и открити части до силен. Максимална температура на 1200 метра: 19°-20°, на 2000 метра – около 13°.