Времето днес: Слънчево и до 31°

Общество

15-07-2013, 08:36

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

В София максималните температури ще са около 27°

Днес ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над северните и над планинските райони, но почти без валежи. Ще духа слаб северозападен, в Източна България – северен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София – около 27°. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна, според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Над планините също ще бъде предимно слънчево преди обяд. След пладни и привечер ще се развива купеста облачност, но валежи няма да има. Ще духа умерен, по билата и временно силен вятър от северозапад-север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 12°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с временно увеличение на облачността след пладне. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток, а веоятността за валеж е малка. Максимални температури 26° - 28°. Температурата на морската вода е 23° - 25°.