Бирата намаля риска от инфаркт

Умерената консумация може да намали риска от сърдечен удар с 30 на сто

Летните месеци са онези, в които пиенето на студена хубава бира е начин да се разхладим. Според последни научни доклади, пиещите бира (в умерени количества) могат да намалят риска от сърдечни заболявания.

Тези резултати проведени от Fondazione di Ricerca e Cura се базират на изследване, направено при 200 000 човека като са били изследвани техните питейни навици. Умерената консумация на бира може да намали с 30 на сто риска от сърдечносъдови заболявания, колкото умерената консумация на вино.

Според кардиолози бирата може да има благоприятно въздействие заради фибрите и протеините, които съдържа. Тя е богата на някои въглехидрати, елементи като калий, магнезий и витамини от B групата. Съдържа също и фолиева киселина, която намалява нивата на хомоцистеин в кръвта.

Хомоцистеинът е аминокиселина, чийто завишени показатели могат да доведат до инфаркт и отслабване на паметта. Друго изследване показва, че полифенолните съединения, съдържащи се в червеното вино и бирата могат да намалят риска от втвърдяване на артериите.

Въпреки тези данни, не бива да забравяме, че прекалената употреба на алкохол води до редица заболявания. Затова консумирайте бира умерено и с удоволствие. Движете се повече и намалете стреса.

Az-jenata.bg