Полицията си върши перфектно работата по протестите, смята шефът на СДВР

214 е броят на арестуваните от началото на демонстрациите срещу кабинета "Орешарски"

„Моята оценка за ситуацията до момента е, че Столичната полиция се справя перфектно. Протестите до 23 юли бяха мирни, а общественото напрежение достигна връхната си точка на точка на 40-тия ден",  заяви директорът на СДВР Ивайло Спиридонов.
Той обяви, че на 23 юли, когато напрежението на протестите около обсаденото Народно събрание ескалира, са задържани трима души. От началото на антиправителствените протести броят им е 214 дущи

Спиридонов  призова за  да бъдат отчетени направените усилия от служителите на МВР и на СДВР, които по думите му са приложили и нов иновативен подход, става въпрос за полицаите с жилетки „Анти конфликт".

"Идеята на този проект бе да бъдем между гражданите, за да им оказваме съдействие. Именно заради това протестите бяха мирни", коментира Ивайло Спиридонов. Той обеща, че столичната полиция ще направи всичко възможно да изпълни своите задължения, а именно да не допусне ескалация на напрежението на протестите.

Според Спиридонов на 40-тия ден от протестите е нямало провокатори от футболни агитки. "Няма нужда от въвеждането на нов начин на работа на СДВР по време на протестите", заяви още Ивайло Спиридонов.