Борисов готов да се съобрази с вота от едни предсрочни избори

ГЕРБ е твърдо против актуализацията на бюджета

Единственият изход е да се направят предсрочни избори и след това всички ние да се съобразим с волята на хората. От ГЕРБ ще го направим и какъвто и да е резултатът, ще се съобразим с него. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при обсъждането на актуализацията на Бюджет 2013 г.

"Сутринта като дойдох и виждам как е обсаден парламентът от сутрин до вечер, как ви е приятно това да го изживявате, каква е тази нервна система? Удивявам се на вашите възможности. Вие ще разделите държавата", обвини Борисов правителството.

"Говорихте за мен, че съм диктатор, а сега вие окървавихте столицата", продължи той. Лидерът на ГЕРБ пропомни ситуацията от февруарските протести. "Тогава ни призовавахте да си отидем с мир и си отидохме, върнахме властта на народа, каза Бойко Борисов.

 Той се обърна към министър-председателя с думите: "Г-н Орешарски, имате още шанс да останете в позицията си на уважаван човек, финансист и икономист от голяма група в страната. Ваше право е кой път ще изберете. Когато февруари протестираха срещу нашето управление, аз подадох оставка, без да питам. Достойнството е най-важно от всичко."

"По точките, които ще разглеждате днес, ние имаме достатъчно мотивирани изказвания, които да обяснят на хората защо сме против. Исках само да помоля за мъдрост и че властта на всяка цена нищо не оправдава. Предсрочни избори и след това да има по-голяма представителност в парламента, тогава ако сме мъдри, трябва да излъчим управление, за да се нормализира страната", посочи Бойко Борисов