Проектозаконът за вероизповеданията е национално предателство

Промените могат да превърнат и фонтана пред президентсвото в минаре, заявиха от ВМРО

"Промените в Закона за вероизповеданията ще отворят широко вратата пред проислямисткото ръководство на Главното мюфтийство да поиска превръщането на редица мюсюлмански молитвени храмове в действащи джамии". Това заяви заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки по време на извънредна пресконференция в Кюстендил.
"Необоснованите претенции на Главното мюфтийство да придобие права над джамиите в Дупница, Кюстендил, Благоевград, Гоце Делчев, Самоков и Враца, като ги превърне в действащи молитвени храмове, ще бъдат удовлетворени благодарение на вносителите на проектозакона - БСП, противоконституционната партия ДПС и обявяващата се за националистическа партия "Атака", заяви още Джамбазки.
От ВМРО смятат, че измененията ще проправят пътя "на радикалния ислям в България, тъй като тези населени места са част от т.нар. ислямска дъга на Балканите".
По думите на Джамбазки проектозаконът може да позволи  превръщането на фонтана пред президентството в минаре, което "ще промени европейския път на България".
От партията настояват проектозаконът за вероизповеданията да бъде оттеглен и преработен в частта му за  имотите на т.нар "регистрирани традиционни вероизповедания".
Според Джамбазки така предложен Законът е равен на национално предателство.