Цачева шокирана от тефтерчето

Бившият шеф на НС не общувала с И.Ф.

Бившият председател на Народното събрание Цецка Цачева се разграничи от Искра Фидосова като заяви, че двете нямали много обща работа. Тя коментира прословутото тефтерче на Филип Златанов, което разбуни политическите среди.

"Г-жа Фидосова беше член на изпълнителната комисия на партията, която е политически орган, която взема полит решения. Тя бе и зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ. Нейната дума се е чувала. Аз като председател на НС тогава съм контактувала основно с председателя Красимир Велчев”, каза тя пред bTV.

Искра Фидосова не се припозна в инициалите И.Ф., но се оттегли от ръководството на ГЕРБ и от мястото си в парламента, за да "изчисти всички внушения около името си".

Бивши депутати и партийни членове на ГЕРБ заявиха, че Цветан Цветанов и Искра Фидосова са символ на силовото влияние, Бойко Борисов пък отрече да е знаел за скандалните записки.

Цачева пък заяви, че е в шок от цялата ситуация.

"Тефтерчето за мен беше една шокираща новина. Все още съзнанието ми не допуска възможност по такъв начин да работи, ако това се докаже, независима комисия, каквато е въпросната. Трудно ми е да го асимилирам. Може би ми трябва повече време", заяви тя и допълни, че за нея подобни практики като стил са несъвместими с разбирането й за демократични интереси.