Наближава! Кейт е в родилното

Цял свят е притаил дъх в очакване - момче или момиче?

Едно от най-очакваните събития на годината наближава - раждането на кралското бебе, правнукът на Елизабет II.

От двора съобщиха, че най-после Кейт Мидълтън е приета в родилно отделение. Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън е пристигнала в частно крило на болницата Сейнт Мери в Падингтън към 6 часа сутринта заедно със съпруга си принц Уилям. Други новини около най-дълго очакваната новина на Острова едва ли ще има, докато не се обяви официално раждането на новия наследник на трона.

Съпругата на принц Уилям е била приета в болницата с първи контракции. Раждането по случайност съвпада с първата годишнина след диамантения юбилей на Елизабет II в средата на юли.

Кейт Мидълтън ще роди бъдещия престолонаследник в същата болница, в която принцеса Даяна е родила принц Уилям и Хари. Бебето ще изплаче в частното крило на болницата "Света Мери" в Падингтън, Западен Лондон.

Момче или момиче? Цял свят е притаил дъх. Родителите, които се бракосъчетаха пред повече от един милиард телевизионни зрители през 2011 г., предпочетоха да не знаят пола на първото си дете. Така те оставиха доста работа за букмейкърите, приемащи залози, и милионите любопитни почитатели. Десетки журналисти от седмица пък са заели позиции пред стълбите в трепетно очакване на събитието.

Бебето ще бъде на трета позиция в реда за наследяване на трона с перспективата един ден да стане 43-ят монарх след Уилям Завоевателя, коронясан през 1066 г.