Цял свят очаква кралското бебе

Булевард

20-07-2013, 13:52

Снимка:

Facebook

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Все още не е ясно кога ще се роди

Лавини от туитове, безконечни преки включвания, игри и гротескни фотомонтажи - от най-смешните до най-отчайващите: в интернет може да се намери всичко около кралското бебе, а очакването още повече изнервя ситуацията.

Когато една снимка на четири "гигантски бебета" в лондонското метро - фактически четирима шкембести мъже с памперси и с маска и корона на главата - започна да се разпространява в Мрежата в началото на юли, стана ясно, че е даден стартът на всякакви възможни публикации.

Оттогава Мрежата прелива от игри, анимации, фотомонтажи, които по избор може да разсмиват, разплакват,

Нямат чет сайтовете, които предлагат да регистрират - след като вкарате данните си - вашето най-абсурдно предложение за име на кралското бебе. Други дават възможност да се види как ще изглежда бъдещият монарх с понякога ужасяващи фотороботи. Безброй са и игрите като "Royal baby slot machine" или "Royal baby run".

Като първо кралско бебе на интернет ерата бъдещият монарх вече има няколко въображаеми акаунта в социалните мрежи. Туитър е златна мина, за да може човек да е в течение, но вече хиляди туитове погрешно обявиха раждането, а стотици потребители на Туитър се кълнат, че са видели Кейт да слиза от такси откъм задната страна на родилното.

Акаунтът @RoyalBabyYet, който е активен от 16 юли, обещава да актуализира в реално време развоя на ситуацията. Резултатът е над 100 туита на ден, вариращи между "Nada. Nein. Nee. Non. No."; "Може би скоро, може би не" или вълнуващото "OMG! OMG! OMG!" (Oh my God)- Боже мой!

Трябва да се признае, че чакането вече тежи. Кралският хроникьор на "Дейли Експрес" Ричард Палмър сравнява репортерите на пост пред клиниката с ветераните от Виетнам. "Все още няма кралско бебе. Предполага се, че ще бъде доставено по кралските пощи (пощата на Великобритания) - писа фалшив принц Чарлз на пародийния си акаунт, следен от повече от 350 000 потребители.