Фидосова не се разпозна в скандалния тефтер на Златанов

"Никога не съм водила разговори, с който и да било член на Комисията за конфликт на интереси"

"Прочетох в медиите за обвинението към председателя на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ). Прочетох и за информация от някакъв тефтер. Не се разпознавам в цитираните инициали." Това заяви депутатът от ГЕРБ Искра Фидосова.

"Никога не съм водила разговори, с който и да било член на тази комисия, включително и с председателя, по отношение на преписки, свързани с работата на комисията. Всякакви внушения в тази посока са недопустими", заяви още народният представител от партията на Бойко Борисов.

Искра Фидосова обясни, че като председател на правната комисия в предишния парламент е водила процедура за създаването на тази комисия в Закона, по препоръка на ЕК и с вносител на промените - Министерство на правосъдието.

"В това си качество предложих и процедурните правила, при които да стане изборът на 5-членната комисия, в която има представители на различните парламентарнопредставени партии от 41-то НС и още две институции", каза още Фидосова.

Тя посочи, че е имала само работни срещи с представители на КПУКИ, свързани с публична информация, която е отчитана във всички доклади на ЕК. Искра Фидосова каза още, че като председател на правната комисия е провела стотици срещи с представители на редица институции в държавата, в това число и с ръководителите на съдебната власт, както и с кандидати за избор в тези органи.

Днес председателят на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов беше обвинен за манипулиране на преписки. В тайния му тефтер, открит при обиск на жилището му, фигурира името на президента. В скандала беше замесено и името на Искра Фидосова и др.