Законът за партиите е в окончателна фаза

Това заяви Христо Бисеров, зам.-председател на НС и председател на правната комисия

Зам.-председателят на НС Христо Бисеров заяви в интервю пред БНР, че има няколко важни закона в правната комисия, които той желае да минат до края на този месец. Един от тях, Законът за политическите партии навлиза във фаза, в която трябва да се разгледа окончателно в правната комисия.

Други важни закони са предложения за промени в НК и законопроект за изменение в НПК.

Попитан кога ще има нов председател на ДАНС, Бисеров отговори, че ДАНС трябва да заработи. "Не споделям разбирането, че не му е времето сега. Друг е въпросът доколко има готовност министър-председателят с предложение за председател на ДАНС, тъй като решението трябва да е убедително за всички", коментира той.

За СРС-тата Бисеров заяви, че е много важно това, че съдията вече ще изисква всички оперативни дела преди да каже "да" и да сложи подписа си за СРС. "На това разчитаме. Добро направихме, че вече няма да има дела при закрити врати само защото има СРС в делото. Това беше една много лоша практика. Години наред публично се обсъждаше това, най-после намерихме решимост да премахнем този текст и вече само заради това, че им СРС няма да се закриват заседания. Ако има други причини, това е друго", каза Бисеров.