За да се разпадне ГЕРБ, трябва да се разпадна аз, заяви Борисов

Отцепниците напуснали прибързано или пък отдавна го целели

За да се разпадне ГЕРБ, трябва да се разпадна аз. За да се разцепи ГЕРБ, това означава да се разцепя аз. За моя радост и за ужас на противниците ни, все още се намирам в цялост, така че ГЕРБ няма как да се цепи.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред БНР.
Борисов пожела успех на отцепниците от партията и заяви, че те могат да считат, че молбите им да бъдат освободени като членове на ГЕРБ ще бъдат удовлетворени.
"Ако считат, че могат повече, нека да го докажат – това само може да ме радва. Аз считам, че излизането на тези хора е прибързано или те отдавна са целели да си направят свой проект, защото и на срещата с мен те видяха, че никой не ръководи партията освен мен”, допълни бившият премиер.
По думите му отливът от ГЕРБ, започнал от предишните избори досега, е резултат от дейността от много от областните ръководители на партията.
"Докато съм жив, аз ще давам насоките в ГЕРБ, какво да се прави. И за радост, и Цветанов, и всички, които са тук, на този етап считат, че моите действия са правилни. Всеки, който счита обратното, има възможност да направи свой политически проект и аз му пожелавам успех", заяви Борисов.
Вчера членове на ГЕРБ обявиха, че напускат партията, защото са разочаровани от неспособността на ръководството на  да изчисти опетненото й име. Сред отцепниците са областен координатор на формацията във Варна Павел Димитров, депутатите Емил Димитров и Иван Петров, бившият областен управител на Стара Загора Недялко Недялков. Те обявиха, че започват собствен политически проект. 
ГЕРБ ще се върне в парламента, само ако има какво да се реши в този парламент - дали избирателен закон, дали Велико Народно събрание, заяви още Бойко Борисов. "Това правителство и този парламент изцяло са изгубили каквото и да е обществено доверие. Не само на хората, но и на синдикатите, на посланиците, нашето доверие. Посланици, синдикати, говорят, че това правителство вече няма кредит на доверие."
В парламента едни хора се разхождат и се държат като диктатори пред погледа на председателя на Народното събрание. Позицията ни е ясна, промени в избирателния закон и да се отива на предсрочни избори. Няма промяна в позицията ни, каза още Борисов.