Цветанов убеден, че няма да има вълна от напускащи в ГЕРБ

"Времето трябва да покаже истината, а истината е, че съм невинен"

Убеден съм, че няма да има вълна от напускащи в партия ГЕРБ, заяви зам.-председателят на политическата партия и бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в ефира на Нова телевизия. "Членството в партиите е доброволно", обясни той.

Цветан Цветанов каза, че се говори за нов политически проект, в който няма как да не вземе участие Николай Бареков, говори се и за други политически проекти.

"Зад отцепниците от ГЕРБ най-вероятно стои Бареков, знаем, че той ще прави политически проект", каза бившият МВР шеф.

Вчера членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, депутати от 41-то и 42-то НС, областни и общински координатори на партията започват поетапно прекратяване на членството си в партията. Те пристъпват към създаване на нов политически проект.

"В събота бях във Враца, където приеха нови членове и всички изразяват подкрепа. Времето трябва да покаже истината, а истината е, че съм невинен. Съдът е този, който преценява дали едно лице е виновно или не”, каза Цветанов.

"Въпреки ниската избирателна активност, благодаря на варненци за това, че действително гласуваха за знаещия, можещия и човека, който ще даде европейския облик на Варна", каза Цветанов по повод избора на Иван Портних за кмет на Варна.

За обвиненията срещу него, Цветанов обясни: "Това е опит за дискредитиране, както на мен, така и на ПП ГЕРБ. Аз съм невинен и това ще се докаже с времето. Ханс Пьотеринг, депутат от Бундестага ще участва също в защитата ми."

"Що се отнася до това, че съм възпрепятствал използването на СРС, СРС е един технически способ, а има много други оперативни способи, които могат да се използват. Следователите са тези, които трябва да доказват твърденията си”, обясни зам.-председателят на ГЕРБ.