Бум на кражбите в Слънчев бряг

Обирджиите идват от вътрешността на страната

Въпреки че сезонът току-що започна, кражбите на телефони, фотоапарати и пари са ежедневие за гостите на най-големия ни черноморски курорт Слънчев бряг. Обирджиите са предимно от вътрешността на страната и стават все по-изобретателни, предаде БНТ.

Пред Районното управление в Слънчев бряг всеки ден се извива огромна опашка от ограбени туристи. Кражбите най-често стават на крайбрежните алеи. Мургави продавачи на гердани и плодове заграждат чужденците и докато хората се отбраняват, ловките престъпници ги преджобват.

"Трябва да бъдат изключително внимателни, защото тук не се касае за един човек, който предлага примерно сексуални или търговски услуги, а за няколко човека едновременно, които целят да опипат тялото на туриста. Ако имат във външни джобове скъпи вещи те ще бъдат отнети", коментира говорителят на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева.

Не са малко ограбените и в хотелските стаи докато спят. Крадците влизат необезпокоявани и задигат всичко ценно от стаята. От полицията съветват туристите да ползват сейфовете на хотелите, за да оставят там парите и скъпите си вещи, както и да не оставят без надзор чантите си на плажа и в заведенията.