Тийнейджър падна от тераса в Слънчев бряг, загина на рождения си ден

Мъж се размина на косъм от смъртта след инцидент до дискотека Месалина в Поморие

18-годишен холански турист загина на място след падане от балкона на хотелската си стая в Слънчев бряг. Това се случило около 1,15 часа вчера на четвъртия етаж в хотел "Зорница" в курорта.

По данни на полицията Уилям Раатс, заедно с приятели, празнувал рождения си ден на заведение, като в последствие компанията се прибирала по стаите си. Малко по-късно обаче тийнейджърът паднал от балкона на стая 401 в хотела, където били настанени няколко от приятелите му и починал на място.

Трупът му е откаран в катедра "Съдебна медицина" към МБАЛ – Бургас за аутопсия, като му е взета и трупна кръв за химичен анализ. При първоначалния оглед видими следи от насилие не са открити.

Момчето пристигнало в България на 29.06 настанен в същия хотела, но в стая на третия етаж. Почивката му трябвало да продължи до 8 юли.

Половин час по-късно до дискотека "Месалина" в Поморие мъж оцела като по чудо след падане от терасата, в близост до заведението. Установено е, че 50-годишният Иван Ивановот Стара Загора, след употреба на алкохол, заспал на стеничката на крайбрежната алея в близост до дискотеката. В съня си той паднал от два метра височина на плочата на долната алея до морето. Пострадалият е откаран в МБАЛ - Бургас с алкохолно опиянение и контузна рана на главата, без опасност за живота. При извършения оглед в близост до мястото, където заспал е намерена празна бутилка от алкохол.