Психиатър: Волен е обикновен психопат, Мая Манолова "пич с пола"

Животът

28-06-2013, 15:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Политолог: Орешарски пада, Волен вън от парламента

Протестите са "празник на социалните контакти", коментира д-р Веселин Герев

Волен Сидеров е обикновен психопат, каза д-р Веселин Герев. За Plovdivutre.bg специалистът по психиатрия направи "дисекция" на главните политически герои у нас. По мнението на Герев лидерът на Атака е “предвидим, хем се изживява като фактор, хем не му стиска”. “Сидеров е здрав, не е психично болен и изразът “Да го пратим в лудница е само добро пожелание”, каза лекарят. Според Герев психопатията е въпрос на характер, а не болест и всички сегашни политици у нас "са обикновени и предвидими".

Зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова е “пич с пола”. По мнението на Герев депутатите се скрили от протестиращите, защото ги е страх. Хората видяха лакомията им, ненаситността, оядените физиономии, тяхното цинично поведение и това ги отврати, обяснява лекарят. Според него почти всички народни избраници страдат от психическо разстройство, вярват си и колкото по-не разбират, толкова са по-категорични.

Според психиатъра премиерът Орешарски се е стреснал от протестите. “Той беше на косъм да се откаже. В първите дни на демонстрациите се виждаше, че е недоспал, че анализира”.

"Бойко Борисов е емоционално лабилен. Хвалбите и одобрението му се харесват, неодобрението го съсипва тотално". Това, според лекаря, е била и причината за зимната оставка на правителството.

За психологията на протестиращите Веселин Герев има различно от вече чуваните мнения. Според него това не е демонстрация на недоволни хора, а “празник на социалните контакти”. Психиатърът обяснява излизането на хилядите с дефицита на реални срещи и разговори. “Всичко стана виртуално – запознанство, работа, любов, секс, а протестът е повод да се събират и поговорят. Казват си: Ако нещо се промени, добре, ако не...