Този парламент е безсмислен, заяви Бойко Борисов

"Тогава те казваха – "Незабавно оставка", а сега щяло да стане криза", обвини правителството той

Според Бойко Борисов този парламент е безсмислен, защото министрите и депутатите са изгубили изцяло доверието на хората. Експремиерът ги обвини, че са се отметнали от думите си, казани по време на протестите през февруари.

"Тогава те казваха – "Незабавно оставка", а сега щяло да стане криза", обвини правителството Борисов.

По думите му до криза няма да се стигне, тъй като за месец и половина могат да бъдат проведени нови избори и хората да бъдат представени по-добре.

Борисов заяви, че ГЕРБ са предложили промени в Изборния кодекс, които ще удовлетворят всички, което "вече е демокрация" – да остане 3-процентовата бариера и да не се режат субсидиите на тези с по-нисък резултат, уточни той. "Когато няма пари за една политическа партия, най-естественото е тя да търси пари от бизнеса, което я прави зависима", отбеляза той.

Според Борисов парламентарното мнозинство е решило да спре субсидиите на малките партии с користна цел:  "Те просто искат да останат както едно време – ДПС, "Атака" и БСП. Ние сме още достатъчно силни и няма какво да ни правят, затова посегнаха на всички останали", заподозря той.