Бойко Борисов: Купуваха гласове, сега са приготвили цели урни

Мисия Варна

28-06-2013, 11:39

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борисов във Варна: Лъжци! Къде са им обещанията?

Предстои да бъде обсъдено как щабът на кандидата за кмет Иван Портних ще противодейства на намеренията на опонентите

Хората, които на парламентарните избори през май бяха заловени да купуват гласове във Варна, сега са приготвили цели урни и така ще вкарат във вота между 10 000 и 15 000 гласа. Това заяви преди минути във Варна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той получил информацията от местни активисти на партията и предстои да бъде обсъдено как щабът на кандидата за кмет Иван Портних ще противодейства на намеренията на опонентите.

Борисов беше категоричен, че тези гласове са подготвени за кандидата подкрепен от БСП Христо Бозов. Той се аргументира с това, че на изборите през май ДПС, която неофициално също подкрепя бившия заместник на Кирил Йорданов, е имала над 90% в ромските секции във Варна. В същото време, именно хора на партията на Ахмед Доган били заловени със списъци и пари предназначени за манипулация на вота. Вместо тези хора да бъдат обвинени и осъдени, човекът който ги залови беше уволнен, заяви бившият премиер. Според него арестуваните през май сега ще трябва да се реваншират за този жест на новите управляващи. Бойко Борисов беше категоричен, че ГЕРБ не купува гласове при каквито и да било обстоятелства.

"Убеден съм, че Варна трябва да избере млад човек като Иван Портних, така, както Бургас избра Димитър Николов преди шест години. Така Варна ще просперира, а ние ги умеем тези работи - в София вече два мандата има кмет на ГЕРБ и това сега е много различен град. И не ми казвайте, че това се е случило, защото сме помагали на София или Бургас специално. Всичко зависи от кмета", заяви Борисов. Той обясни и защо партията му е подкрепила Кирил Йорданов на вота през 2011 година. Тогава ГЕРБ решили да поправят грешката със загубата в изборите 4 години по-рано, когато кандидатът им остана четвърти."Загубихме, Варна потъна, и затова с подкрепата за Йорданов се опитахме да осъществим по-добра връзка между местната и  централната власт, обясни Борисов.

Той опроверга внушенията за разкол в редиците на местната структура на ГЕРБ. "Организацията е единна", отсече той. Два дни преди посещението на бившия премиер, районната организация в "Одесос" е поискала изключването на бившия областен координатор Павел Димитров от партията, научи varna.utre.bg. Пред бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, членовете на клуба, който винаги е стоял пред Павел Димитров декларирали, че са обсъдили поведението на екс областния координатор на събрание преди седмица и настояват за неговото отстраняване. "Защо точно сега Павел Димитров реши да критикува ръководството на партията, имаше достатъчно време да го направи след отстраняването си от поста преди година. Смятаме за изключително некоректно да отправя неясни обвинения точно по време на предизборната кампания за кмет на града", коментирали на събранието пред Цветанов активисти от "Одесос".

Още от визитата на Борисов във Варна