Мая Манолова на бунт: В условия на натиск и диктат няма да работя!

За седмица изборен кодекс не се променя! Такъв ангажимент не мога да поема, заяви заместник-председателят на парламента

"В условия на натиск и диктат няма да работя!". Така заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова се разбунтува срещу протестите пред парламента днес, видя репортер на Bulgariautre.bg. Тя няколко пъти заяви, че за седмица или две Изборен кодекс не се приема. Депутатът от БСП опита да убеди в това представители на граждански организации и движения и парламентарно непредставени партии по време на заседание в Народното събрание. Мая Манолова е шеф на Комисията за взаимодействие с граждански организации и движения. Техни представители бяха поканени днес да заявят идеите си за промени в Изборния кодекс.

"Не искам да има излъгани в тази зала. Ангажимент, че за седмица може да променим Изборния кодекс, не мога да поема, заяви Манолова. - В условия на натиск и диктат няма да работя! Дали ще поправяме сегашния закон или ще пишем нов - времето е едно и също. Ограничили сме се в тримесечен срок да приключим кодекса. Иначе съм гледала как се прави среднощно законодателство. Светът не е само Изборният кодекс! Аз поне съм доволна, че протестиращите не се интересуват от социалния кодекс. Това показва, че те са добре в това отношение. Светът не е в тези 200 или 2000, които протестират. За нас е важна цяла България! Поела съм конкретни ангажименти пред моите избиратели и ще ги изпълнявам. Незабавни избори през есента означава да не е ясно какво става с бюджета за следващата година, с пенсионерите какво се случва, не е ясно със здравната реформа какво става. А тя в момента е пред взрив".

Заседанието на Комисията за взаимодействие с граждански организации и движения продължи близо три часа. Участваха над 100 представители на граждански и политически организации. Следващото заседание на комисията ще се проведе във вторник – 2 юли. Темите на заседанието ще са - избирателната система, видът на гласуването и равнопоставеност на всички участници в изборния процес.