Борисов хвали Мартин Шулц

Двамата обсъдили ситуацията в България

   
"Мартин Шулц е един от най-перспективните и добри в момента европейски лидери". Това каза пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, след срещата си с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц, съобщава агенция "Фокус".

 

Шулц е в България заради Съвета на Партията на европейските социалисти, който се провежда в НДК.

 

Бойко Борисов разказва, че се познава с Мартин Шулц още от времето си на столичен кмет. Двамата се запознали по време на телевизионно предаване и оттогава:
"Той внимателно следи моето развитие и победите, които има ГЕРБ. Много пъти съм го канил да посети България. За радост, днес е в България и намери време, в тази си програма, да се види и с президента, и с мен и с всички свои съпартийци”, сподели Борисов. Той заяви още, че днес  с председателя на Европейския парламент са разговаряли за ситуацията в България.

 

"Това, което му разказах, и което си говорихме в Европейската народна партия, че големите политически семейства в Европа винаги намират време, място най-вече - да има диалог помежду им”, заяви Борисов. По негови думи, най-ясният пример за това е самото устройство на Европейския парламент.