Йовчев: Вицепремиерът е нужен, когато има сериозни реформи

Вътрешният министър коментира участието си при промените в ДАНС

"Още не е решено дали да има вицепремиер. Наличието на вицепремиер има смисъл тогава, когато има реформи и то сериозни", заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев след срещата си с главния прокурор Сотир Цацаров и изпълняващият длъжността председател на ДАНС Владимир Писанчев.

 

На въпроса защо трябва да има силов вицепремиер, при положение, че това е била една от основните критики към предишното правителство, Йовчев отговори, че това още не е решено. "Наличието на вицепремиер има смисъл тогава, когато има сериозни реформи, които касаят повече от една сфера и област или повече от едно министерство. Тогава те трябва да бъдат оглавени от някой, който има правомощията да проведе и да е овластен да проведе такива реформи. Тогава има смисъл от назначаване на вицепремиер. Дали това ще стане или няма да стане, е въпрос, който ще се решава тепърва", заяви вътрешният министър.

 

За промяната в ДАНС и неговото участие при извършването й Цветлин Йовчев коментира, че становището, а оттам и решението, е изцяло във властта на министър-председателя и лидерите на политическите партии.