Цветлин Йовчев: Мотивите ми да напусна са лични!

Политика

10-04-2013, 09:39

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Президентът прие спокойно оставката ми, каза бившия шеф на ДАНС

"Президентът прие спокойно оставката ми. Няма нищо скандално, нито интересно в желанието ми да напусна", каза бившия шеф на кабинета на президента Росен Плевнелиев Цветлин Йовчев пред Нова телевизия.

"Мотивите ми да напусна се лични. Просто не искам да навлизам в подробности с какво смятам да се занимавам. Проектите са още в много начална фаза. Те не се свързани с политика и в напускането ми няма политически мотиви", категоричен бе той.

"Премиерът Марин Райков е много отговорен човек. Той има знания, опит и съм убеден, че ще направи всичко по силите му, за да има честни избори", коментира още Цветлин Йовчев.

В създадената през януари 2008 г. ДАНС той оглави един от най-важните сектори - генерална дирекция "Контраразузнаване".

Напуска по свое желание през октомври 2008 г. след скандала с уволнението на зам.-директора и бивш директор на НСС Иван Драшков - заради разбработката "Галерия", по която са подслушвани политици и журналисти.

Година по-късно - през август 2009 г., Йовчев пое от Петко Сертов ръководството на ДАНС, но през февруари 2011 г., той отново хвърли оставка.

Тогава той изтъкна като мотив "неколкократно изразеното недоверие към мен като председател на ДАНС и неоправдаване на очакванията на премиера по отношение на това кои трябва да са приоритетите и какво трябва да върши агенцията съгласно действащия в момента Закон за ДАНС".