И Благоевград се вдигна мощно срещу турското управление

Изграждат палатков лагер срещу новия областен управител от ДПС Муса Палев

И Благоевград се вдигна мощно срещу опитите на ДПС еднолично да завземе властта в държавата. Поводът за масовите протести в центъра на Югозапада е назначението на новия областен управител Муса Палев, който е от ДПС. Крайно недоволни граждани от решението на Министерски съвет от рано сутринта започнаха изграждането на палатков лагер пред Областната управа. Вторият протест срещу скандалното назначение е организирано от НПО и представители на политически сили в града. Началото е обявено за днес в 18,00 часа

"Ще останем там, колкото е необходимо, докато Муса Палев не подаде оставка", заяви Людмила Манова, председател на ГС "Сила" - Благоевград пред "Дарик".

Целта на палатковия лагер е, чрез него да бъде възпрепятстван достъпът на новия губернатор до административната сграда. Официалното встъпване в длъжност на новия областен управител трябва да се случи най-късно във вторник. Гражданите на Благоевград и областта обаче са категорични, че няма да го допуснат.

Очаква се в организираната инициатива тази вечер да се включат и ВМРО, които още в петък се заканиха да окупират областната администрация, за да попречат на Муса Палев да влезе в кабинета си.

Назначението на новия областен управител предизвика вълна от недоволства в Благоевград. След решението на МС, в петък беше организиран масов протест от партийни структури, НПО и граждани, а от редиците на БСП - Благоевград взеха решение да оттеглят предложението си за зам. областен управител и секретар на администрацията.