Станишев: Пеевски ще спре източването на държавата

Така лидерът на БСП коментира назначаването на медийния магнат за шеф на ДАНС

"За мен е абсолютно ясно, и съм убеден, че Делян Пеевски има волята, решимостта да работи за държавата и за хората, да се противопостави на всякакви икономически интереси, източване на държавата, корупция, независимо към коя политическа сила принадлежат." Така лидерът на БСП Сергей Станишев коментира назначаването на сочения за медиен олигарх Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

"Убеден съм, че г-н Орешарски е преценил точно коя личност с какви качества може да възстанови държавността, върховенството на закона”, заяви още Станишев. Той призова за Пеевси да бъде съдено по неговите действия.

"Чухте мотивите на министър-председателя, те са изключително сериозни, с разбиране на цялата сложност за ситуацията в държавата. Видяхте реакцията на ГЕРБ. В продължение на 4 години държавата беше превзета насилствено от една политическа клика – върхушката на ГЕРБ. Не поставям знак на равенство на тези хора и хората, които политически симпатизират на ГЕРБ. Беше осуетен един заговор срещу демокрацията и конституционния ред чрез залавянето на фалшивите бюлетини за изборите. В момента правителството на България има много тежки задачи, страната е в много трудно положение, хората мизерстват, икономиката не работи. Цялата държавна структура продължава да бъде в ръцете на една политическа групировка”, каза още Станишев.