Яне и НФСБ на гей парада, ревнаха протестиращи

Политика

06-06-2013, 14:25

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Не сме лумпени, не сме тълпа! Ние сме народ!

За момента те подкрепят правителството на Пламен Орешарски

Не може хора като Яне Янев и организации като НФСБ, които ни наричаха лумпени, да искат сега да нагнетяват ситуацията в България и да призовават хората към протести, срещу едно правителство, което още не е започнало да работи. Това заяви на пресконференция Живко Христов, който се е включил спонтанно на протестите през февруари.

"На Янев и НФСБ искам да им кажа, че гейпарада наближава и могат да отидат там. Редно е да дадем време на новия кабинет. Поне 90 дни да не се иска оставка на парламента. Правителството трябва да мисли. Ще ги оставим да работят, но трябва да внимават и да обръщат внимание на народа, защото следващият път протестите може да бъдат още по сериозни. Работете и не крадете. Срещу всеки проблем трябва да се изправяме рамо до рамо", закани се Христов.

Той заяви, че хората от простеста към този момент подкрепят правителството на Пламен Орешарски. Според Емил Бурнарски от “Софийска протестна група” трябва да има борба срещу корупцията, като служебното правителство също трябва да бъде проверено.
"За тази цел се налага навлизането на иновационни решения, които да защитават гражданското общество", обяви Емил Бурнарски.
Владимир Лайков от палатковия лагер пред парламента добави, че протестите са били организирани, защото нещата не са могли да продължават по този начин.

Димитър Несторов, организатор на протестите за Синя зона, беше на мнение, че новото правителство е поредната измама срещу българския народ. "Не съм съгласен с изказването на моя колега Живко Петров. Този кабинет беше прокламиран като експертен, а се оказа, че нещата нямат нищо общо с истинските професионалисти. Новият министър на спорта е сложен на този пост с една единствена цел - да източва. Последните 23 години България няма политици. В Народното събрание са се събрали организирани престъпни групи. Няма как да ги оставим да седят там и да се окопават. Не може да им дадем 90 дни толеранс", категоричен беше Несторов.