Бойко и Орешарски кръстосаха шпаги

Радвам се, че уцелвате имената на новите министри, това е важно, иронизира Борисов

Радвам се, че г-н Орешарски, за разлика от първия ден, вече им уцелва имената на министрите. Това е важно, да се надяваме, че след като вече са ви дадени и представени, защото някои вие откровено не ги познавахте, сте ги одобрили и те са добри професионалисти. Явно е, че сте се разбрали. Ще има правителство, излъчено днес. Заедно с г-н Станишев, за разлика от много от вас, знаем колко е трудно да си премиер в най-тежката икономическа криза в света. Наши съседи загубиха милиарди евра. Час по-скоро правителството трябва да отиде да работи. Когато една партия е отредена от народа като първа политическа сила, когато има 97 депутати, а вие - едва 84, нека оставим волята на хората да са ни подредили по начина, по който ни харесват, каза Борисов.
Финансовата криза в света бушува и няма шанс в следващите години да си отиде. Много ще ви е трудно в тази компания от партии. Колкото и да ви се карат, аз щях да намеря време да се срещна с вас. Трябваше само да се обадите и аз щях да ви дам своя глас. Нашата врата като партия остава отворена за вас. Ако се обадите и ви откажа - кажете от тази трибуна.

Пожелавам ви успех, кураж и много характер, завърши Борисов.

Само от уважение към вас няма да припомням откъде взимахте вашите министри. Благодаря ви и за финансовите съвети. Но категорично заявявам, че ще разчитам на вашата подкрепа в бъдеще, отвърна Орешарски.