Да ги видим и ние като не се регистрираме, скочи Бойко

"На нас ни отива или председателското място, или ще си стоим опозиция и ще им гледаме сеира"

Вече няма да се регистрираме и ние, ще стоим в парламента и ще видим сега какъв номер трябва да изиграят за правителство.

Това каза в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и допълни, че това не е бойкот.

"Като не се регистрираме в парламента, сега ще видим как "Атака" трябва да им даде трима-четирима души, за да направят правителство", каза лидерът на ГЕРБ.

По думите му те ще използват същия сценарий при съставянето на правителство.

"Те трябваше днес да не го правят, да става толкова ачик работата, а трябваше да го оставят за избора на кабинет. Сега не знам, като и ние не се регистрираме, когато се избира кабинет, и "Атака" не се регистрира, тогава няма този кворум, за който говорим и тогава вече ще се покажат трима-четирима депутата отнякъде", посочи Борисов.
"Кога е избиран председател на парламента с под 120 депутати? Не е ли нормално първата политическа сила да има председател на парламента? Това не съм аз или ГЕРБ, това са над милион избиратели", заяви Бойко Борисов.

На въпрос защо ГЕРБ няма да имат заместник-председател на парламента, Борисов каза, че на тях им отива като на първа политическа сила или председателското място, или "ще си стоият опозиция там и ще гледат сеира".

Той каза, че ще предложи правителство във всички случаи. Бойко Борисов заяви още, че ще  разговаря с президента как да се съкратят сроковете до минути и часове.

"Ще обявя правителство, за да знаят хората с кои експерти и кое ще е нашето алтернативно правителство, не в сянка, и тогава ще върна мандата."

"Бог да ги прости – над 120 са жертвите от торнадото, ужасно е. Ние тук се занимаваме кой влиза и кой излиза. Затова им казах, дадох тон и те, ако бяха действително загрижени за България, щяха да кажат – добре, първата политическа сила безспорно, след като признават резултатите от изборите, да вземе председателското място на парламента и да дадат един депутат или двама да гласуват и да имаме правителство. Ето това е, пред хората можеше да се говори, всички щяха да разберат, че има някаква градивна позиция. А тук сега те се крият, стоят в залата, не се регистрират. По-видно от това как да го кажа? Защо не се регистрираха", попита Борисов. Това е безпринципно, посочи той.
В коментар на скандала на лидера на "Атака" с репортера от "СКАТ", Борисов каза, че това са му номерата на Волен Сидеров. 

"Ще напада, ще дърпа, ще предизвиква някой да направи ексцесия и т.н."