22 май - Рано пиле, рано пее

Слънце в Близнаци, Луна във Везни

Астрологична картина на деня - 21 май

Сряда се очертава като много спокоен и хармоничен ден. Добре би било да се насладим пълноценно на хармонията и спокойствието тъй като те често са в дефицит напоследък. А и важните решения и начинания ще имат съмнителен успех, предвид приближаващото Лунно затъмнение.

Активната част на деня е твърде кратка и ще приключи по обед. Доброжелателното настроение ще бъде присъщо на целия ден, но само в първата половина на деня, то може да доведе и до конкретни резултати свързани с уреждане на текущи въпроси, намиране на подкрепа, обсъждане на съвместни планове и дейности касаещи деловия и личния живот. Що се отнася до последното, не бъдете наивни по отношение на непознати и хора към които имате нисък праг на доверие.

Следобед празния курс на Луната ще внесе известна неопределеност в плановете, а някои срещи могат да бъдат отменени. Неочакваната почивка обаче ни дава възможност да се пошляем безцелно, да се порадваме на не-обременителни срещи и разговори с обкръжението си или просто да се насладим на пищните цветове и звуци на природата.

Работа и бизнес
Постарайте се до обяд да приключите с важните срещи и задачи. Първата половина на деня е изключително благоприятна за преговори и обсъждане на бъдеща съвместна дейност. Успешно ще протичат и всякакви колективни дейности. Следобед е подходящо да се заемем с рутинни дела не изискващи внимание и концентрация.

Здраве, хранене и красота
Бъбреците и ендокринната система са уязвими днес, а дихателни практики и плавни разтегателни упражнения последователно акцентиращи върху дясната и лявата половина на тялото ще ви помогнат да балансирате дейността им. Желателно е да пиете повече течности и да се погрижите за хидратирането на кожата. Много благоприятен ефект ще имат плодови и билкови маски и тонизиращи козметични средства. Полезни са ядките, най-вече орехите, растителните масла и зеленчуци, съдържащи повече вода, както и плодовете с изключение на ябълките.