16 май: Съхранете празничното настроение

Слънце в Телец, Луна в Лъв

Астрологична картина на деня - 16 май

Меркурий днес встъпва в своите владения - Близнаци, и много скоро всички ще почувстваме лекотата в общуването и обмена на данни, която ни дарява небесният вестител. Ако ви предложат да посетите образователен курс или просто да научите нещо ново, не се колебайте да се отзовете на поканата. Новата информация със сигурност ще разшири хоризонтите на познанията ви.

Днес обаче от даровете на Меркурий ще съумеят да се възползват най-вече онези, които работят със словото. От своя страна сега именно те поемат тежка отговорност, тъй като информацията, огласявана в сезона на затъмненията, се разпространява мигновено, а контролът върху събитията, произтичащи от това, е труден за овладяване. Ефектът от тези принципи и тенденции ще стане очевиден в края на май, но и сега можем да наблюдаваме достатъчно красноречиви примери. Най-вече в края на седмицата, когато случайни или нарочни грешки, касаещи информация и документи, ще внесат напрежение в личния и обществения живот.

Намерете си приятно и неангажиращо занимание днес и отложете решаването на формални въпроси за друг ден. Те ще се развиват трудно и най-много да влошат настроението ви. А в него не бива да губим жизнерадостната нотка, която придава Луната в Лъв, въпреки липсата на достатъчно време и позитивни възможности. Но пък именно тя ще ни предаде празнично настроение във вечерните часове, когато с удоволствие ще можем да се насладим на културни и светски събития, малки покупки и приятно общуване с околните.

Работа и бизнес

Денят ще подкрепи надеждите на активните, енергичните и предприемчиви хора, макар че резултатите от действията може малко да се позабавят. Особено ако сте заети със сериозна работа, изискваща внимание към детайлите. Липсата на последователност може да подчертае пропуски и грешки, допуснати в миналото. Ако не успеете да ги компенсирате с лично обаяние, ще трябва просто да преглътнете суровата оценка и да изчакате подходящ момент да докажете професионализма си.

Здраве, хранене и красота

Денят е благоприятен за всякакви козметични процедури с еднократен характер. Въздържайте се обаче от пряко излагане на слънчева светлина и посещение на солариум, за да предпазите кожата от тъмни петна. В менюто избягвайте горещи храни и остри подправки. Много полезни са цитрусовите плодове, които стимулират кръвообръщението и пречистват кръвта. Хората със сърдечно-съдови заболявания следва да се придържат стриктно към назначените предписания.