10 май: Новолуние в Телец, Слънчево затъмнение

Слънце в Телец, Луна в Телец, Новолуние - 3,28ч.


Слънчевото затъмнение, с което е белязано днешното новолуние, е свързано с Южния лунен възел, което означава, че този лунен месец ще ни върне първо към миналото за да разчисти пространство за бъдещи изменения, които ще настъпят в живота ни в следващите шест месеца. Акцента в земния неподвижен знак Телец, предполага активност по имуществени и финансови въпроси, пазарите, ресурсите и контролът върху тях.Това ще са и темите които могат да предизвикат съдбовни обрати в обществено-политическите взаимоотношения, изменения във фискалната и финансовата политика на икономически, национални и мулти-национални обединения и структури. Нестабилонстта на пазарите, неспазени търговски споразумения и териториални претенции, ще подчертаят и задълбочат кризисните процеси в областите на обществено-политическия омен, страдащи от икономическа и финансова нестабилност, както и в зоните с военно напрежение. Това ще бъде повратна точка във финансовата и икономическа реалност, посочваща уязвимите места, които ще наложат остра нужда от промяна през юли и новември. Въздържайте се от инвестиции, нови бизнес начинания и решителни постъпки, които биха имали влияние върху материалното ви състояние.

На ниво личност, не е изключено днес и през следващите няколко дни, да почувстваме откъсване от ситуации и модели, които до голям степен вече сме оценили като не-работещи. Въпросите и проблемите, които ще ни занимават през този месец обаче, касаят не толкова персоналните ни дела, колкото взаимоотношенията ни с околните. Особено тези изискващи компромис, обсъждане и съгласуване. В този смисъл дори съвсем личните теми излизащи на дневен ред сега, ще засягат обмена с обкръжението ни. В някои случаи към действие и промяна ще ни провокират изискванията и претенциите на околните. В други провокацията ще идва от дадени в миналото обещания и поети отговорности. Така че освен финансите, недвижимостите и обезпечаването, слънчевото затъмнение ще отправи предизвикателства и към взаимоотношенията ни с околните. И най-вече причинно-следствените връзки в тях. Ако търсите причините за настоящата си реалност навън ще се сблъскате със сериозни проблеми, породени от липса на адекватни отговори. Причините сега, повече от всякога се коренят в избори направени в миналото. Затъмненията винаги подчертават сериозността на последствията от тях.

В периодите на за затъмнения, събитията и ситуациите са задействани от скрити фактори, чиято периода е изключително неясна. Силното влияние на Меркурий върху затъмнението вероятно ще отключи мощен поток от идеи и информация. Качеството и обаче е съмнително, а и твърде емоционалния подход при възприемането и със сигурност ще попречи на обективната преценка. Така започвайки нещо ново и важно под въздействие на чутото и разбраното, в последствие може да се окаже, че представа си нямате с какво сте се захванали. Или че сте впругнали целия си потенциал в преследването на фалшиви цели - като гепарда на снимката. Сравнително безопасни и успешни ще бъдат само онези възможности, които ни дават основание да реализираме идеи възникнали в началото на март.

От друга страна, пак зари силното влияние на Меркурий още днес и със сигурност през следващите няколко седмици много факти и обстоятелства от миналото могат да бъдат разкрити и да станат обществено достояние. Оноваq на което бъде дадено публичност през този период пък, може да породи резонанс далеч не съответстващ на първоначалните предвиждания и очаквания, на този който оперира с информацията. Търговията с информация ще се окаже опасно и не поддаващо се на контрол занимание, тъй като огласяването на сведения може да породи непредвидени последствия с продължителен ефект във времето.Добре пазени до момента тайни, информация и документи ще изплуват на повърхността и могат да станат не само предмет на публични дебати, но повод за обсъждане на сериозни промени в законите и структурите разпоредители на обществени блага и ресурси, стоковите и финансовите пазари и институции.

В личен аспект вниманието ни трябва да бъде максимално изострено, за да можем да различим достоверните сведения от мълвите и клюките, особено когато те провокират у нас реакции и ни подтикват към действия. Сериозно следва да се замислим и в случаи, в които се каним да споделим свои и най-вече чужди тайни. Словоохотливостта ви може да стане причина да изгубите доверието и уважението на околните. В този момент нищо не е без значение, най-малко думите, затова не бързайте да давате и обещания.

Разбира се, както винаги имаме възможност и да се възползваме от мощната енергия на космическите фактори. Сега например успешно можем да демонстрираме както талантите си, така и идеите си, особено ако дълго и търпеливо сме работили върху култивирането им. Те със сигурност няма да останат незабелязани. Ако имаме какво да кажем на околните, да дадем видимост и гласност на постиженията, работата, придобивките и уменията си сега настъпва времето в което следва да концентрираме цялата си енергия в тази посока.

Не следва разбира се и всички да очакваме моментални и съдбоносни обрати. Процесите свързани със затъмненията далеч не засягат пряко всички. Но те със сигурност ще маркират период на промяна за родените в дните около 9-11 май, 10-13 август, 11-13 ноември и 7-9 февруари, както и тези в чиито рождени хороскопи има важни фокусни точки в знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей.

И както при всяко новолуние, така и днес най-важното от всичко са мислите и чувствата с които посрещаме и изпращаме деня.
Успех!