Няма да правим коалиция с ГЕРБ, за програмния кабинет - ще видим

Политика

15-05-2013, 13:37

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Не е възможна коалиция между Атака и ГЕРБ, отсече Волен

Държа да има осъдени от управлението на ГЕРБ, както и от служебното правителство, заяви Сидеров

Няма смекчаване на позицията на Атака относно ГЕРБ, продължавам да съм на мнение, че ГЕРБ не трябва да управлява повече. С партия Атака никой до момента не е разговарял за съставяне на кабинет.

Това каза днес председателят на ПП Атака Волен Сидеров. Категорично казвам, че коалиция няма да правим с ГЕРБ, а що се отнася до програмен кабинет нека първо видим каква ще е неговата конфигурация, каза още Сидеров.

Атака може да подкрепя само предложения, съвпадащи с тяхната визия. По неговите думи такова поведение не може да бъде окачествено като коалиране, поясни политикът.

Сидеров обяви, че в следващото НС ще държи на ревизия на правителството на ГЕРБ и негови представители да отговарят пред Комисията по корупция.

"Държа да има осъдени от управлението на ГЕРБ, както и от служебното правителство, което е форма на ГЕРБ", заяви той. Ръководството на ГЕРБ търси оправдания, за да избяга от отговорност, но няма да успее този път, едно от първите неща в парламента ще бъде свалянето на имунитета на Цветан Цветанов, добави Сидеров. 

По думите на Сидеров ГЕРБ би имала най-голяма полза от касиране на изборите, защото ще се замажат далаверите и престъпленията, които вече са направили. Според него, преди да се иска касиране на вота трябва да се помисли дали трябва да бъде оставено да управлява служебното правителство, което определи като функция на ГЕРБ. Лично според мен Марин Райков също трябва да бъде привлечен в разследването на откритите е Костинброд бюлетини, добави Сидеров.

Лидерът на Атака бе категоричен, че партията ще подкрепя единствено предложения, съвпадащи с предизборната програма на партията, както и че ще държи евентуалните партньори на националистите в следващото управление да се ангажират с изпълнението на дадените от Атака предизборни обещания, като разбиването на монополите, например. По думите на Сидеров каквато и да е форма на коалиране с ДПС е невъзможна. Разговорите за формиране на кабинет трябва да се осъществяват на територията на НС и това да бъде публично, за да няма съмнения за задкулисни споразумения, каза още политикът.