Не е възможна коалиция между Атака и ГЕРБ, отсече Волен

Политика

12-05-2013, 22:12

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Той посочи, че до момента от ГЕРБ е чул единствено обещания за продължаване на колонизирането в България

Не е възможен сценарият, в който да има коалиция между "Атака" и ГЕРБ или ГЕРБ да получи подкрепа от Атака в следващото правителство. Това заяви партия "Атака" Волен Сидеров, преди да влезе в НДК.

"Не може някой, който те е излъгал и измамил, ударил и извършил куп подлости срещу парламентарната група на Атака, и който заявява антидържавна политика, да получи подкрепа", каза Сидеров.

Той посочи, че до момента от ГЕРБ е чул единствено обещания за продължаване на колонизирането в България. На въпрос, дали би подкрепил съставянето на програмно правителство, лидерът на Атака заяви, че "избори до дупка е по-добрият вариант”.

Волен Сидеров обясни, че ако не се направи възможно най-бързо промяна на сегашната система в България, хората отново ще бъдат недоволни и те ще излязат отново на улицата.

"Аз не деля политическите партии. Аз вече съм казал, че не подкрепям партии. Атака поставя условия – да се променят условията в България", подчерта той. По думите му, ако някой управляващ ще направи това, което е необходимо, като например – отнемане лиценза на ЧЕЗ и увеличаване на доходите на хората, Атака ще подкрепи тази партия.

По отношение на предварителните данни от днешния вот, Сидеров заяви, че ако не са били отцепниците от Атака през последните години, партията щяла да бъде третата политическа сила и ще измести веднъж завинаги ДПС.