Няма как ДПС да се коалира с Атака или ГЕРБ, твърд е Местан

Политика

14-05-2013, 14:10

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Водим преговори с "Атака", не с ГЕРБ, уточни Корнелия Нинова

С партията на Сидеров имаме и ценностни различия, заяви лидерът на ДПС

Касиране на изборния резултат е една абсолютно радикална мярка, за която дълбоко се съмнявам, че ще има достатъчно основание. Това каза пред БНР председателят на ДПС Лютви Местан.

Въпреки това продължават да тегнат неуредиците от организацията на изборния процес и съмненията за незаконно напечатаните бюлетини. Фактът че доста копирни машини се оказаха с изчерпан тонер, което затрудни изпълнението на важна разпоредба от закона, но за касиране на изборен резултат говорим само когато има безспорни доказателства, че е подменен вотът на гражданите, заяви Лютви Местан.

По думите му, разговори за формиране на правителство все още не се водят, като ДПС ще изчака окончателните резултати. Той е категоричен, че коалиция между ДПС и Атака не може да има коалиция.

"Между ДПС и "Атака" стоят не само политически различия – стоят ценностни различия. Идеите на "Атака" я изваждат от партиите на демократичния спектър. Искам да сложа точка на тези спекулации, под никаква форма не е възможна коалиция между ДПС и Атака", твърд е Местан.

Това е съвършено категорична позиция. Призовавам и журналистите занапред да се въздържат от подобни внушения, каза още лидерът на ДПС по повод предположенията за евентуално коалиране с Волен Сидеров.

"Позицията ни по отношение на ГЕРБ също е съвършено ясна, категорична и тя не подлежи на промяна. С начина, по който ГЕРБ управляваше страната заслужи тоталната изолация, в която се намира в момента. Българските граждани категорично свалиха ГЕРБ от власт – първо с протести и второ – с вота си на 12 май. ГЕРБ не е легитимен управленски субект", каза още Местан.

Той заяви, че ДПС очаква да чуе проекта на втория мандатоносител (Коалиция за България) за това как виждат страната. Ако те предложат на ДПС класически тип коалиция, при която се договарят властови позиции – нас в тази програмата ни няма, каза Местан.