Водим преговори с "Атака", не с ГЕРБ, уточни Корнелия Нинова

Тя заяви, че е необходимо програмно правителство и БСП протяга ръка към към всички, за постигне на съгласие по националните приоритети

Никой от БСП не води разговори с ГЕРБ, ако някой го прави, го прави за лична изгода, но сметките му ще излязат без кръчмар. Това каза пред bTV Корнелия Нинова от БСП.

Тя уточни, че разговори се водят с ПП "Атака". Въпреки, че Волен Сидеров иска минимална заплата в размер на 1000 лева и пенсия от 500 лева, а от Коалиция за България смятат за възможна минимална заплата от 450 лева до края на мандата, Корнелия Нинова се надява, че ще намерят общ език.

Нинова заяви още, че двете партии имат допирни точки в програмите си по отношение на бизнеса. Това са осигуряване на кредитен ресурс за бизнеса, намаляването на регулационни и лицензионни режими, както и държавата да стане най-изрядния платец към бизнеса.

Протягаме ръка към всички, за да се постигне съгласие по националните приоритети, заяви Нинова и повтори, че е необходимо програмно правителство. "Ще се заложи на експерти излъчени от партии, синдикални и работодателски организации. Първо обаче ще направим програмата и после ще търсим хората за изпълнението им."

Атмосферата в НДК бе по-различна в нощта на изборите, но ние сме с усещането за победа. БСП е единствената, която повишава доверието си за 42-то Народно събрание, ние удовяваме парламентарната си група, а само под 3% ни делят от ГЕРБ. Освен това ГЕРБ изпадна в изолация, никой не иска да управлява с тях, затова не може да се каже, че те са победители", посочи Нинова.