15 май: Перспективни възможности

Слънце в Телец, Луна в Рак

Астрологична картина на деня - 15 май

Сряда ще бъде може би най-благоприятният ден през настоящата седмица, в който ще се радваме на разбиране и подкрепа от страна на близките си и лекота в решаването на семейни и делови въпроси.

Станете рано и организирайте максимално ефективно деня си, за да можете да се възползвате пълноценно от благоприятните предпоставки. В късния следобед Луната вече ще е без курс, което ще намали ефективността на действията ни и вероятно ще внесе неопределеност в плановете и намеренията ни. Затова пък сутринта личните инициативи и откритостта в желанията и намеренията ще се радват на подкрепа и бързо могат да доведат до реализация на замислите ни. Използвайте този момент за дейности изискващи повече решителност и енергичност.

Вероятно мнозина ще пожелаят да скъсят деловата част на деня, за да се посветят на решаването на домашни и семейни въпроси. Други може би ще използват следобедните часове за лични занимания, позволяващи им да постигнат вътрешна хармония и съгласие със себе си. От днес постепенно ще започнем да осъзнаваме промените във външния и вътрешния ни свят настъпили на фона на отминалото Слънчево затъмнение. Някои от тях ще се проявят като събития с външен, видим характер, други ще можем да наблюдаваме засега само ние, като промяна в съзнанието, мисленето и отношението към света. Все още е рано обаче да бързаме с преценките. Те могат да претърпят корекция в края на седмицата, а пълната картина ще се разгърне пред нас едва в края на Май.

Работа и бизнес
Денят ще бъде изключително успешен и продуктивен стига да успеем да го организираме качествено и да  се придържаме към набелязания график. полезни и важни ще бъдат дейности касаещи укрепването на материалната стабилност, осигуряване на ресурсите за производство и срещи осигуряващи бъдеща подкрепа в реализацията на плановете и намеренията ни. Ще се появят и перспективни възможности, които ще отправят към нас предизвикателство за промяна или дълго чакана възможност за изява на лични качества и таланти. обърнете им специално внимание-те могат да се окажат съдбоносни.

Здраве, хранене и красота
В организма протичат мощни процеси и гладуването е категорично противопоказно - освен енергиен дисбаланс, може да предизвика и поражения върху костната структура. Преяждането също не е желателно, тъй като тялото ще насочи енергията не към собствената си трансформация, а към усвояването на храната и преработването на шлаките от нея. Това може да предизвика нарушения и блокажи в работата на имунната система и енергийния обмен в организма. Помнете, че всичко, поето днес, става част от организма ви – във физически и духовен план. Въздържайте се от консервирани, мариновани и химически обработени продукти и храни.

Химически активните козметични средства също са противопоказни. Растенията имат мощно лечебно действие обаче-можете да приготвите маски и домашни козметични средства които да ползвате през месеца.