Д-р Андрей Ковачев обсъжда пред студенти в Бургас перспективите на страната

Мисия Бургас

09-05-2013, 10:02

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ройтерс: Нови протести в София, ако ГЕРБ победи на 12-и

В дискусията ще се включат още Зорница Русинова и Светлана Боянова, зам.-министри съответно на Министерството на труда и социалната политика и на земеделието и храните в правителството на ГЕРБ

Събитиена тема: „Многогодишнатафинансова рамка на ЕС и перспективи пред България за периода2014-2020г. ще се проведе в Бургас.

Дискусията е насочена към студенти от университетите в града, но е отворена за всички млади хора, за които темата за развитието на България през следващия програмен период представлява интерес.

Срещата ще открие д-р Андрей Ковачев, членна Европейския Парламент, ръководител на Българската делегацияв Групата на ЕНП (ГЕРБ) и заместник-председателна Комисията по външни работи на Европейския парламент.Той ще представи проблемите и решенията за приемането на многогодишната финансова рамка на ЕС, кактои предвидената безвъзмездна финансова помощ за България в периода 2014-2020 г.

В дискусията ще се включат още Зорница Русинова и Светлана Боянова, зам.-министри съответно на Министерството на труда и социалната политика и на земеделието и хранитев правителството на ГЕРБ. Г-жа Русинова ще запознае присъстващите с възможностите, които предоставя ОП„Развитие на човешките ресурси“.

Боянова ще представи перспективите, които разкрива за младите хора Програмата за развитие на селските райони. В дневния ред на срещата е предвидено присъстващите да отправят своите въпроси към участниците.

Дискусията ще се проведе на 10.05.2013г. (петък)от 11 ч. в Бургаски свободен университет,зала 207 на втория етаж.