Борисов: Прекрасно - Станишев излага България!

Скандалът с подслушванията е част от предизборната кампания на социалистите, според Цветан Цветанов

"Прекрасно! Станишев излага България". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Търговище във връзка със скандала с подслушването. Дебатът с подслушванията беше изнесен в Европейския парламент. Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи реши да да обсъди проблема на 29 май. Тогава е следващото й заседание.

"Друга държава това не го е правила. Прекрасно ще стане. Всичко това, което са правили, ще го разберат", допълни още Борисов.

Бившият премиер отказа да коментира какво е казал днес пред прокуратурата с думите: "Ще припомним за "Цанков камък", за "Галерия", ще припомним и ще обясним как депутати тогава и шеф на Следствие се пазариха за много пари за "Булгартабак".

Днес след час и половина във Върховна касационна прокуратурата, лидерът на ГЕРБ заяви, че не е бил на разпит, а на разговор. Прокуратурата вече образува проверка, която следва да установи автентичността на записания скандален разговор между Борисов, ексземеделския министър Мирослав Найденов и бившия градски прокурор Николай Кокинов. До настоящия момент е установено, че аудиозаписите не са резултат от прилагане на специални разузнавателни средства.

Опозицията умело успя да изнесе дебата за подслушването и в Европейския парламент. Заяви и заместник-председателят на партията Цветан Цветанов преди официалното представяне на кандидатите за народни представители тази вечер в Търговище. На въпрос за темата на дебата Цветанов каза, че тя е формулирана така, както е формулирана от лидера на БСП и на Европейските социалисти в анонимния му сигнал.

"Кажете ми един политик или журналист, който да е подслушван незаконно", каза Цветанов. "Вие виждате каква е пълната подкрепа от Европейската народна партия. Когато пътувах, прочетох и на Манфред Вебер пълната подкрепа както за лидера, така също и за мен, и за ПП ГЕРБ за това, което сме направили през последните четири години", каза още Цветанов.

Той заяви, че този скандал е част от предизборната кампания на социалистите, подкрепена и от Лютви Местан.

Цветанов допълни, че по време на срещите си днес с хората в Търговищка и Разградска област се е убедил, че гражданите се интересуват от съвсем други неща.

В момента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разговаря с хората и раздава автографи.