Найденов с лична охрана, вече го разпитаха

Ексминистърът сам пожелал да бъде пазен

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов вече е бил разпитан в прокуратурата като свидетел по наказателното производство за нерегламентирани подслушвания.

Това съобщиха от прокуратурата, като припомниха, че наказателното производство се води срещу Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров и Радко Димитров, за престъпления по чл. 387, чл. 311 и чл. 287а НК.

Съгласно желанието на свидетеля Найденов са взети мерки за неговата защита – лична физическа охрана. Постановлението за защита е изпратено за изпълнение на главния секретар на МВР Калин Георгиев, съобщават още от прокуратурата.

Тази сутрин Мирослав Найденов хвърли бомбата като призна, че са били подслушвани министри от кабинета "Борисов". Той призова Цветан Цветанов да напусне политическата сцена и ако може да изчисти името си.

"Следяха ни незаконно. Ако на висок глас не кажем "Царят е гол", това политическо мракобесие ще продължи. Партията е превзета от Цветанов категорично и то по начин, по който се държат в зависимост хората, подчерта бившият земеделски министър.