26 април: Причините и ползите

Слънце в Телец, Луна в Скорпион

Астрологична картина на деня - 26 април
Петък ще премине под влиянието на Пълнолунието, придружено този месесец с Лунно затъмнение и мнозина вероятно ще го запомнят, като един доста сложен и напрегнат ден. Основания за това колкото искаш, но си струва да се концентрираме най-вече в причините и ползите.

Причините вероятно се въртят около различни по характер, но сходни по природа досадни изисквания отправени към нас и задължения, които хора и обстоятелства ни налагат. Недоволството и отрицанието обаче, не бива да ни пречат да отбележим и осъзнаем, че това всъщност са най-вероятно ангажименти, на които не сме отделили достатъчно внимание своевременно. Надеждите, че някой друг ще свърши черната работа днес окончателно ще отлетят. Това ще подтикне някои по-недобросъвестни личности да прехвърлят върху околните част от неприятните си задължения. Не допускайте да ви поставят в групата на допълнително натоварените и проявете непреклонност пред тези, които се опитват да ви въвлекат  в ситуации обслужващи единствено собствените им цели и интереси.

Що се отнася до ползите, дори да не ги забелязвате те са съществени. Със сигурност до края на седмицата ще придобием определена яснота по отношение на спорни въпроси, както и недостиг на сили, качества и ресурси. Те ни дават конкретна яснота относно причините, които до сега са възпрепятствали прогреса ни. Факт, че някои от тях ще се окажат трудни за преглъщане, но яснотата в случая е по-съществена, тъй като ни освобождава от илюзии и самозаблуди от една страна, а от друга ни позволява да предефинираме плановете и очакванията си, за да станат те по-реалистични и жизнеспособни.

При всички случаи способността ни да контролираме емоциите си сега е животоспасяваща. Не им позволявайте да установят контрол върху разума, ако не желаете да се окажете въвлечени в трудни за овладяване ситуации и обстоятелства. Собствените ни слабости също могат да ни подведат по пътища, далеч не отговарящи на целите ни. Бъдете внимателни и към начините, по които изразявате недоволството си. Резките думи и невъздържаното поведение могат да породят сериозни и продължителни конфликти.

Ако ви се налага да си взаимодействате с някого, концентрирате усилията си във втората половина на деня. Тогава общите идеи ще имат по-голям потенциал да обединят усилията ви за постигането на нещо градивно и удволетворително за всички заинтересовани.

Здраве, хранене и красота
Периодът е подчертано опасен, особено по отношение на хронични заболявания и хирургични операции. Оперативна намеса е допустима само в животоспасяващи ситуации. Повишена е също опасността от аварии, катастрофи и екстремни ситуации придружени с травми и наранявания. Активните спортни занимания са добро средство за канализиране на енергията и освобождаване от напрежението, но само в случай, че знаете какво правите и не надскачате възможностите си.

Въздържайте се от преяждане – организмът ви няма да добие повече сили от храната, а напротив - ще изчерпи допълнителни ресурси, за да я усвои и преработи. Ограничете консумацията на месо, включително риба, гъби, мазни и трудносмилаеми храни. Те ще затруднят процесите на пречистване и вътрешна регулация, протичащи сега и ще блокират отделителните процеси в организма, в следствие на което в него могат да се натрупат мазнини и вода.