Седмицата: Желано-Възможно-Необходимо

Хороскоп

21-04-2013, 21:06

Снимка:

Фотограф: Камен Кунчев

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сезонът на затъмненията

Венера и Слънцето се изправят срещу Сатурн, в четвъртък Пълнолуние и Лунно затъмнение


Страстите ще поутихнат през настоящата седмица, въпреки че вече сме в сезона на затъмненията и в четвъртък вечер предстои пълнолуние, съпроводено с лунно затъмнение. Или поне ще станат по- овладени и предвидими, затова пък процесите протичащи в поднебесния свят доста по-сложни и значими.

Слънцето и Марс вече се присъединиха към Венера и сега са нейни гости в Телец, където тя се разпорежда като пълновластна господарка. Личния комфорт, ресурсите, хармонията и сигурността ще станат водещи принципи в начина, по който протича ежедневието ни и причини за нашето доволство и недоволство. За добро или за лошо ще опитаме първо горчивата лъжица на недоволството, тъй като Венера и нейните гости ще срещнат острата присъда на Сатурн, който строго и категорично ще отсее зърното от плявата и ще ни накара да осъзнаем осезаемо разликата между желаното и възможното. А някъде там, по средата, стои и необходимото, онова, най-важното, което до този момент, случайно или нарочно сме пропуснали да забележим.

Сатурн си служи само с най-ефективните методи, а най-предпочитания сред тях е да отстрани всичко излишно, така че да не остави и капчица съмнение у нас кое е съществено. При него излишъци няма, но пък липсите са любимия му метод на въздействие. Така в понеделник и вторник вероятно ще се изправим пред сериозни финансови затруднения, липса на любов и поддръжка или просто на радост от живота. Целта обаче е на да страдаме безпричинно, а да се научим да бъдем по избирателни и да ценим онова което притежава непреходна стойност. Така бързо ще ни стане ясно че можем да живеем с много по-малко, отколкото сме свикнали, че любовта облечена в поетични слова, не струва ако не можем да поемем отговорност за тях и да ги подкрепим с конкретни постъпки, и че празниците и развлеченията са празни удоволствия, ако зад тях не стои удволетворението от добре свършената работа. Предстоящите дни със сигурност ще поставят на изпитание устойчивостта на партньорските връзки и ще посочат уязвимите места в тях. Струва си да им обърнете внимание, ако желаете да се радвате на крепки и стабилни взаимоотношения. Възможно е също така събития и обстоятелства да поставят естествен край на изживели времето си връзки и партньорства които са по -скоро пречка, отколкото двигател на развитието и усъвършенстването на личностите обвързани в тях.

Пълнолунието в четвъртък подчертава един доста значим процес, в годишния кръговрат на времето - противостоянето на Слънцето и Сатурн. Това е момента в който остро преживяваме загубите и неуспехите, последствията от допуснати грешки и провали, самотата, загубата на авторитет и жизнен потенциал. Натрупаните негативи обикновено изострят конфликтни ситуации с авторитетни фигури - началници, родители, учители и висши държавни служители. Малките удари върху собственото ни чувство на значимост целят да ни подскажат къде сме надценили възможностите си, да ни освободят от самозаблуди и нереалистични очаквания по отношение на себе си, но обикновено се преживяват драматично, като нараняващи преживявания. Лунното затъмнение подсказва, че този път те могат да затворят някоя страница от живота ни, най вече по отношение на изчерпани делови и професионални теми.

Като цяло тази, последна седмица на април ще бъде неблагоприятна и дори опасна от гледна точка на личния живот, общуването, деловите планове и здравето. Едва в навечерието на майските празници ще успеем да почувстваме облекчение, благодарение на по-благоприятни тенденции, възстановяване на финансовата стабилност и личния комфорт. Но тя е изключително важна, тъй като ще ни донесе достатъчно яснота по отношение на ефектите от миналото и онова което можем и трябва да постигнем в бъдеще.

Успех!