Ако не беше ГЕРБ, "Дунав мост" 2 щеше да е само насип!

Бойко Борисов каза, че след 20 дни по съоръжението вече ще минават тежките камиони

Стотици видинчани посрещнаха лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на Дунав мост 2, като скандираха "Бойко" и "Победа". Експремиерът беше придружаван от бившият министър на транспорта, съобщенията и информационните технологии Ивайло Московски.

Борисов каза, че ако не е било управлението на ГЕРБ "Дунав мост" 2 е щял да бъде провален проект.

Пред присъстващите той показа две снимки. На едната е Дунав мост 2 по време на управлението на БСП, когато не е имало изградено почти нищо,  а на другата - мостът в края на неговото управление, когато е бил почти готов и скоро предстои да бъде пуснато в експлоатация.

Бойко Борисов подчерта, че по време на управлението на предишното правителство на площадката на Дунав мост 2 е имало само насип, а след като ГЕРБ е поел нещата, е изграден един от най-красивите мостове на река Дунав.

Той заяви, че още в началото на управлението на ГЕРБ заедно с румънския премиер говорили с председателя на Еропейската комисия Жозе Мануел Барозу, да бъдат отпуснати допълнително средства за довършването на моста.

Ивайло Московски допълни, че само благодарение на Бойко Борисов са били отблокирани европейските средства за моста.

"Доведох и комисаря Хан тук на моста, за да види, че реално сме свършили работа. А сега Орешарски заявил, че всички имали принос за изграждането на този мост. Техният принос бе един насип", категоричен бе Борисов.

Видинчани заявиха, че най-добре от всички знаят, че ГЕРБ е построила Дунав мост 2.

Експремиерът обясни, че над 20 пъти е идвал на този мост като целта е била да бъде довършено съоръжението в срок.

След 20 дни тук по Дунав мост 2 ще минават тежките камиони, каза Борисов.