Цветанов: Малките твърди ядра ще решават, ако не гласувате!

Не се поддавайте на популизма на другите партии, призовава зам.-председателят на ГЕРБ

„Това, което е необходимо да се направи в България, е да има стабилно управление и парламент, който да подкрепя политиката на правителството” – заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов.

Това се случи в Полски Тръмбеш, където Цветанов представи листата с кандидати за народни представители.

Той посочи, че основните приоритети, залегнали в предизборната платформа на ГЕРБ са  срещите с бизнеса, с младите хора и с живущите в малките населени места. Решаваща роля през следващото управление Цветан Цветанов отреди на еврофондовете.

Той припомни, че в следващия програмен период Европа предоставя на България бюджет от 32 млрд. лева за иновации, култура и образование. По думите му тези средства трябва да бъдат  усвоени на всяка цена.

Цветанов заяви, че хората трябва да не се поддават на популизма от другите политически партии, които прокламират увеличение на заплати и пенсии.
Според него българите трябва да разчитат повече на средствата от Европейския съюз и реализирането на проектите. Държавата пък трябва да се стреми към среда, която развива средния и малък бизнес.

Цветанов посочи още, че от ГЕРБ ще се стремят да предоставят проекти за енергийна ефективност, за да може домакинства и обществени сгради да намалят разходите си за ток. Що се отнася до земеделието, Цветанов обеща пари за животновъдство, тютюнопроизводство и други земеделски отрасли. Средствата за земеделие през новия програмен период ще са 2 млрд. лева повече.
Според Цветан Цветанов летището в Горна Оряховица също трябва да се развие. По думите му ГЕРБ ще гради и автомагистрала „Хемус”.
Цветанов похвали кмета на Велико Търново Даниел Панов за усвояването 70 млн. лева по европейски проекти.

Зам.-председателят на ГЕРБ не пропусна възможността да отбележи, че за две години, преди партията му  дойде на власт, само 1% от евро средствата за България са били усвоени. По думите му сега те са около 43%.