18 април : Мнения и позиции

Хороскоп

17-04-2013, 19:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмицата: Нов дом за Венера, нов цикъл за Марс

17 април: Рушиш или градиш?

Слънце в Овен, Луна в Рак

Астрологична картина на деня - 18 април

 
Четвъртък ще ни призове към активност още в ранните сутрешни часове, когато хора събития и обстоятелства ще ни окажат натиск  и ще ни подтикват към действия. А по инициативните и борбени сред нас, сами ще пожелаят да наложат контрол върху живота и да се опитат да го насочат в желаната посока. И в двата случая обаче, ще можем и ще искаме открито да отстояваме мнение и позиции, да защитаваме правата и интересите си, или с две думи-да се борим за място под Слънцето.
Високата активност обаче, не винаги обещава благоприятен развой. Отстоявайки мнението и позициите си можете да попаднете или самите вие да инициирате конфликт, да си позволите поведение, което ще урони репутацията ви, или просто да навредите на себе си и околните. Имайте пред вид че те ще бъдат също толкова настоятелни и борбени колкото вас. А и в случай, че не сте напълно наясно със себе си, вътрешните съмнения и противоречия, могат да ви подведат да насочите усилията си в погрешно направление. Освен това бурните емоции, лесно могат да преминат в открита агресия, а тя едва ли ще ви осигури желания успех.
През по голямата част на деня, Луната все още е в Рак, а това подсказва че би било уместно да насочим част от енергията си в разрешаването на семейни и битови въпроси, благоустройството на дома, грижа за родителите и децата. Изясняването на взаимоотношения и конфликтни ситуации в семейството обаче, няма да доведе до желания резултат и помирение, затова не предприемайте обсъждане на спорни въпроси.
Работа и бизнес
Активността и предприемчивия дух могат да имат много положителен ефект върху развитието на деловите ситуации. Благодарение на тях днес и утре можем да се справим с проблеми, които дълго сме отлагали заради трудностите свързани с тях, липса на сили или самоувереност. Или просто да свършим работа за която в друг момент ще ни бъде необходимо двойно повече време. Струва си да обърнем внимание на темите и процесите които генерират активността ни в момента. Те най-вероятно ще се превърнат в трайни ангажименти.
Здраве, хранене и красота
Денят притежава много силна енергия, която ако не може да бъде овладяна и насочена в конструктивни действия може да има разрушителен ефект както върху тялото така и върху психиката. направете всичко възможно за да контролирате гнева и агресията. Активния спорт е добра алтернатива, но следва да бъдете максимално внимателни, тъй като са възможни травми и наранявания. Пазете се от огън, остри режещи предмети и взривоопасни ситуации-в буквалния и преносния смисъл.