Ексклузивно! Българин от Бостън: Може да има ранени сънародници

Животът

16-04-2013, 00:58

Снимка:

Getty Images/Guliver Photos

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ад в Бостън! Взрив окървави маратона (СНИМКИ 18+)

Звъним помежду си, за да разберем има ли пострадали, каза президентът на българското училище пред Plovdivutre.bg

Трагедията е голяма. Стотици са ранени, Бостън е потънал в кръв, каза час след атентата президентът на българското училище в града Росен Димитров. Сега звъним помежду си, за да разберем има ли ранени българи. Маратонът е голям празник, там се събират хиляди зрители. Възможно е на мястото на експлозиите да е имало сънародници, каза Димитров. По думите му до няколко часа ще стане ясно има ли наши пострадали. Сега в болниците се борят за живота на ранените, едва тогава ще съобщят имена, коментира българинът.

Две мощни експлозии разтърсиха финала на маратона в Бостън. Десетки хора са с откъснати ръце и крака. По последна информация става въпрос за добре планиран атентат. Първият взрив е избухнал малко преди финала на състезанието - около 22 часа българско време или 14:45 щатско, вторият секунди по-късно.

До момента се съобщава за три жертви, десетки са тежко ранени.

Близо 4000 сънародници живеят и работят в Бостън. Училището “Св. Св. Кирил и Методий” се намира на около 15 километра от случилото се. Посещава се от деца предимно в събота и неделя.

По новините показват кръв, тежко ранени, лични трагедии, сподели Димитров. Медиите тук са категорични, че става въпрос за атентат. Взривили са се две бомби. Съобщава се за намерени устройства, които са били обезвредени, разказа мъжът.

Президентът на българското школо е в Америка от 1995 година. От 12 години е в Бостън. Не е забравил шокът и ужасът след 11 септември.

Сега ни очакват сериозни усложнения. Веднага се чу, че индексите на стоковите борси са се сринали. Проверките и мерките за сигурност ще се повишат.

Заради опасенията за още възможни бомби из града, бостънските власти призовали хората да си стоят по домовете в близките часове.