Ад в Бостън! Взрив окървави маратона (СНИМКИ 18+)

Свят

15-04-2013, 22:41

Снимка:

ВВС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Две експлозии са избухнали, съобщава се за жертви и десетки ранени

Трима души са загинали, а десетки - ранени при две експлозии, които избухнаха на финала на маратона в Бостън. Според CNN в болница до момента са настанени шестима тежко пострадали, очакват се още.

Видеозаписи и снимки, които се разпространяват от ВВС, показват ранени и сцени на объркване, струпване на парамедици и полиция, както и блокиране на района.

Експлозиите са станали пет часа след началото на маратона, когато повечето от най-добрите маратонци вече са били завършили надпреварата, но по-бавните от тях стотици аматьори все още прекосявали финалната линия, а около финиша се били струпали екзалтирани зрители.

Според очевидци от мястото на експлозиите се е разнесъл дим на височина 15 метра и е настанала паника сред насъбралите се хора.

В момента се установява какво тончо е причинило адските взривове.

Предполага се, че може да става въпрос за взрив на тръби от газопреносната система на града. Не е изключено обаче да става въпрос и за терористичен акт.

"Имаше много хора на земята", заяви Франк Деройтер, състезател от Северна Каролина.

Репортер на "Лос Анжелис Таймс" е забелязал жена от зрителите и представител на полицията да бъдат транспортирани до медицинската палатка с наранявания на краката.

ВВС уточнява, че едната експлозия е станала около 3 часа след като победителите в маратона са пресекли финиша и точно пред трибуните за фото и телевизионните камери.

Втората експлозия е станала броени секунди по-късно.

Според непотвърдена информация полицията е открила в района още взривни устройства, които не са били задействани.

Бостънският маратон е един от петте най-престижни в света.

Всяка година в него участват 24 000 души.