Прокуратурата да стигне до край с подслушванията!

"Модерна България" настоява да бъдат повдигнати обвинения на всички, които носят отговорност за употребата на СРС

"Институтът за модерна политика, който ръководя беше първата гражданска организация, която още в началото на 2011 г. излезе със Специален доклад за груби нарушения на гражданските права от страна на правителството и службите за сигурност.

Това заяви пред БГНЕС Борислав Цеков, водач на Гражданската листа "Модерна България" в София и Благоевград.

Докладът бил връчен на европейския комисар Вивиан Рединг и цитиран в докладите на парламентарната подкомисия за контрол на СРС.

Цеков подчерта, че още преди 2 години са предложили пакет от законодателни промени, но управляващите са ги хвърлили в кошчето.

"Нарушенията, които днес прокуратурата изнесе са практика в МВР са повече от скандални. Това показва чудовищна система за погазване на гражданските права в една държава-членка на ЕС", смята той.

Според Цеков това не е само български, но и общоевропейски скандал, защото хвърля сянка върху основните ценности на ЕС и европейското политически пространство

Гражданската листа "Модерна България" настоява прокуратурата да стигне до край и да повдигне обвинения на всички, които носят отговорност по закон за употребата на СРС, подчерта Борислав Цеков.