Цветанов захапа Станишев. СРСейски му работи!

Бившият МВР шеф за пореден път отрече службите да са подслушвали незаконно политици

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов обяви, че е спокоен, защото не е използвал системата на МВР за незаконни подслушвания на политическата върхушка.

Той разкритикува лидера на социалистите Сергей Станишев, че е обявил пред обществото непроверена информация, вместо първо да подаде сигнал в прокуратурата като "разумен европеец" и да излезе с твърдения, подкрепени от проверка на институцията.

"Предполагам, че органите ще потвърдят, че няма разпореждане за подслушване, нито че е извършвано такова. Когато един човек знае, че не е използвал системата по този начин няма какво да се интересува. Призовавам прокуратурата да следи изказващите се по скандала", настоя пред bTV Цветанов.

"Убеден съм убеден в това, което съм правил, знам каква е технологията и как всъщност се прилага едно СРС. Няма как да се подслушва незаконно. Който и да е министър на вътрешните работи, ако разпореди незаконно подслушване, веднага ще се разбере. Всичко, което се регистрира - това се използва. Защото всеки един служител или ръководен орган в МВР знае, че прекрачвайки закона, тежестта на закона е изключително остра и ще бъде понесена от самия него", каза още бившият МВР шеф.

По думите му БСП нямат никакви аргументи, но имат сериозни вътрешни проблеми.

"Падна се на нивото, че лидерът на социалистите разгласява анонимни сигнали. Сергей Станишев дискредитира българска институция и това е един човек, който претендира да получи мандат за съставяне на правителство. А сега разбираме, че мандата ще бъде даден на Пламен Орешарски, който през 2008 г. не разбра, че идва финансова криза", отсече дясната ръка на Бойко Борисов.

В студиото на bTV е и представителят на БСП Илияна Йотова, която "дежури" заради непредвиденото гостуване на Цветан Цветанов в петък по време на разговор със Сергей Станишев.

Тогава лидерът на Столетницата се зарече, че когато гостува някой от лидерите на ГЕРБ в телевизията, негови хора ще дежурят на "Позитано" 20 и ще пристигнат по най-барзия начин, за да участват в предаването.